مدل ها بصورت ناقص اما تا انتها چاپ شدند و بخشی از مدل ها دارای ریزش، ترک و یا پارگی اند

مدل ها بصورت ناقص اما تا انتها چاپ شدند و بخشی از مدل ها دارای ریزش، ترک و یا پارگی اند

لطفا موارد زیر را بررسی نمایید:

ساپورت گذاری ناقص بیرونی مدل

در ابتدا لازم به ذکر است که مدل های بزرگ نیاز به ساپورت های بیشتر و قوی تری دارند. بنابراین ابتدا ساپورت گذاری مدل خود در ناحیه ای که ریزش داشته است را بررسی کنید. گاها نذاشتن چند ساپورت می تواند باعث تشکیل نشدن لایه های ابتدایی یک بخش از مدل شده و در ادامه آن بخش به درستی چاپ نشود. برای اطمینان بیشتر از این موضوع می توانید از گزینه Detect Island استفاده کنید. این گزینه زمانی که فایلی را اسلایس می کنید و یا فایل اسلایس شده ای را در نرم افزار چیتوباکس باز می کنید در صفحه ای که پیش نمایش لایه ها در کادر مشکی رنگ با تصاویر سفید قابل رویت است، قرار دارد. با استفاده از این گزینه مطمئن می شوید که آیا ساپورت گذاری به اندازه بوده است یا خیر. اما تنها استفاده از ساپورت کافی نیست! استفاده از ساپورت گذاری ضعیف نیز می تواند عامل این مشکل شود.

ساپورت گذاری ناقص درون مدل

درصورتی که بخش ناقص چاپ شده ناحیه ای از مدل است که ساپور گذاری بیرونی خاصی لازم ندارد و یا از ساپورت گذاری بیرونی آن مطمئن هستید و مدل بصورت تو خالی چاپ شده است، ساپورت گذاری بخش داخلی مدل را بررسی کنید. استفاده از ساپورت کافی و مناسب از نظر استحکام برای بخش داخلی مدل بسیار مهم است. پیشنهاد می شود برای بخش های داخلی مدل به دلیل آنکه ساپورت های آن بخش نیاز به جدا شدن ندارند از ساپورت های محکم تر استفاده کنید. همچنین می توانید انتهای ساپورت به مدل را انشعاب داده و بصورت چند اتصال به مدل در آورید تا استحکام بالاتر برود.

مشکلات مدل

در طراحی مدل ها، گاها طراح ها مدل را بصورت چند تکه روی هم طراحی می کنند. به عنوان مثال برای طراحی چهره سر را جداگانه و موها را نیز جدا طراحی کرده و روی هم قرار داده و فایل را بصورت STL یا OBJ ذخیره می کنند. این مدل به ظاهر یک تکه است اما در واقع از دو بخش تشکیل شده است. چند تکه طراحی شدن مدل باعث می شود تا در زمان تو خالی کردن مدل، هر کدام از این تکه ها جدا گانه توخالی شوند. حال در زمان سوراخ گذاری شما از این موضوع ممکن است مطلع نباشید و رزین در بخش هایی از مدل به دام بیافتد. گیر افتادن رزین درون مدل باعث مشکلاتی از قبیل پارگی مدل حین چاپ، ایجاد ترک بعد از چاپ و نشت رزین، دفرمه شدن مدل می شود. به همین منظور این مورد را برای مدل تو خالی شده بررسی کنید که آیا مرزی بین بخش های داخلی مدل به وجود آمده است یا خیر. درصورتی که چنین موردی وجود داشت با استفاده از نرم افزار های طراحی مانند Blender،  Zbrush و یا با استفاده از نرم افزار هایی مثل 3D Builder و یا FreeCAD تکه های مدل را با یک دیگر Merge کرده و سپس از مدل خروجی تهیه کنید. با اینکار در مرحله تو خالی کردن مدل، تمام مدل یکپارچه تو خالی می شود و مرزی درون مدل به وجود نمی آید.

رزین و پارامترهای چاپ

اگر این مشکل به دفعات برای شما پیش آمده است، پیشنهاد می شود تا رزین خود را تعویض کنید. اما اگر مقدار زیادی از رزین باقی مانده است و می خواهید که از آن استفاده کنید این موارد را انجام دهید. افزایش مقدار Exposure Time یا همان Normal Exposure Time در نرم افزار اسلایسر، ساپورت گذاری قوی تر از حد معمول در آن بخش از مدل و اضافه کردن ساپورت های بیشتر در آن بخش و بخش های کمی پایین تر نزدیک به صفحه ساخت، کاهش پارامتر Lifting Speed، تعویض فپی که آخرای عمر آن است و یا به سلامت فپ شک دارید ( کدری و یا خط و خش از نشانه های فپ ناسالم است )، کنترل دمای محیط و نگه داشتن آن در دمای 25 درجه سلسیوس. انجام این موارد باعث برطرف شدن مشکل مدل شما می شود.

تکراری بودن این اتفاق در تمامی پرینت ها در ارتفاع مشخص

اگر این اتفاق به تازگی برایتان رخ می دهد و برای تمامی پرینت ها در ارتفاع مشخصی اتفاق می افتد به احتمال زیاد مشکل مربوط به محور Z دستگاه است. پیشنهاد می کنیم ابتدا با یک پارچه بدون پرز و تمیز ریل ها و پیچ محور Z را به خوبی تمیز کنید ( به هیچ عنوان از دستکال مرطوب یا آب و الکل برای تمیز کاری استفاده نکنید! ) و سپس ریل ها و مخصوصا پیچ لید اسکرو محور Z را به خوبی گریس کاری کنید. با حرکت دادن محور Z دستگاه از منو Tools بخش Move Z به سمت بالا و پایین روانکاری کامل پیچ ها را انجام دهید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

سبد خرید