تعدادی از مدل های بصورت کامل و تعدادی بصورت ناقص چاپ شدند (یا اینکه تعدادی چاپ نشدند )

تعدادی از مدل های بصورت کامل و تعدادی بصورت ناقص چاپ شدند (یا اینکه تعدادی چاپ نشدند )

از این لیست موردی که برای شما اتفاق افتاده است را انتخاب کنید:

برخی از مدل ها چاپ نشده اند و مابقی بصورت کامل چاپ شدند

اگر برخی از مدل ها بصورت کامل چاپ شدند و برخی دیگر روی صفحه ساخت چاپ نشده بودند و یا اینکه مدل بصورت ناقص در مخزن رزین یافت شد به معنی وجود مشکل در چسبندگی مدل ها به صفحه ساخت است. به ترتیب موارد زیر را چک کنید:

  • لازم به ذکر است که FEP ( همان ورق طلق گونه ای که زیر مخزن رزین نصب است ) دارای عمر مفید 30-35 هزار لایه چاپ بود و بعد از پرینت این مقدار لایه خاصیت خود را از دست می دهد و باید تعویض شود. در برخی از دستگاه ها تعداد لایه های چاپ شده قابل بررسی است و در دستگاه های قدیمی تر که این امکان وجود ندارد شما باید حواستان به میزان مصرف و تعداد پرینتتان باشد. ( برای اطلاع از وجود این قابلیت بر روی دستگاه خود به آموزش کار با دستگاه خود مراجعه کنید ). درصورت اطمینان از عمر فپ از سلامت آن اطمینان حاصل کنید. وجود خط و خش و یا کدری در فپ نشانه عدم سلامت فپ است و بهتر است تعویض گردد.
  • درصورتی که از عمر فپ و سلامت آن اطمینان دارید برای حصول اطمینان از فایل اسلایس شده به محیط نرم افزار اسلایسر مراجعه کرده و مدل های خود قبل از اسلایس را بررسی نمایید و از ایجاد سوراخ بر روی مدل های توخالی و مخصوصا بزرگ و اتصال کامل مدل و یا انتهای ساپورت با صفحه ساخت به نحوی که به رنگ سبز درآید اطمینان حاصل کنید.
  • مورد بعدی که بیشترین تاثیر را بر روی چسبندگی رزین بر روی صفحه دارد، پارامتر Bottom Exposure Time یا به اختصار BET است. مقدار BET برای رزین های مختلف روی دستگاه های مختلف متفاوت است. چنانچه رزینی که در حال استفاده از آن هستید را به تازگی تهیه کرده اید و تجربه کار با آنرا ندارید به احتمال زیاد مقدار BET را به اندازه تنظیم نکرده اید. برای اطلاع از مقدار BET مناسب به جدول BET مراجعه کنید و یا از اطلاعاتی که شرکت سازنده برای شما روی بطری و یا در وبسایت خود منتشر کرده است استفاده کنید.
  • کالیبره نبودن صفحه ساخت و یا کالیبره ناقص می تواند دلیل نچسبیدن مدل به صفحه باشد. عموما زمانی که مشکل از کالیبره باشد، مدل های یک سمت از صفحه ساخت چسبندگی بهتر و سمت دیگر چسبندگی ضعیفی دارند. برای اطمینان از کالیبره بودن دستگاه تست کالیبره دستگاه را انجام دهید.

تعدادی از مدل ها بصورت کامل و صحیح چاپ شده اند و مابقی بصورت ناقص

1- مدل ها یکسان بودند و همگی مدل های توپر و نسبتا کوچک بودند

چنانچه مدل های روی صفحه ساخت شرایط یکسان از نظر ابعاد و ساپورت گذاری داشته اند و یا تعدادی از یک مدل یکسان در حال چاپ بوده اند پیشنهاد می شود تا پارامتر Exposure Time را کمی افزایش دهید. این مشکل اغلب به دلیل عدم یکنواختی رزین، ضعیف شدن LCD و یکسان نبودن شدت نور در تمام ناحیه LCD و یا استفاده نا متقارن از فپ و افت کیفیت فپ در بخش های مختلف صورت می گیرد. اگر رزین مصرفی شما از نوع ریخته گری است به این مورد بیشتر توجه کرده و شرایط دمایی مناسب رزین های ریخته گری که بین 26 الی 30 درجه سیلسیوس است را در نظر بگیرید.

2- مدل ها متفاوت بوده و مدل های بزرگتر دچار مشکل شدند

این مشکل عموما به دلیل نذاشتن سوراخ روی مدل های تو خالی، ایجاد سوراخ در مکان اشتباه، تعداد سوراخ ناکافی و یا تو خالی نشدن کامل مدل و راه نداشتن سوارخ به همه قیمت های مدل رخ می دهد.

ابتدا سوراخ روی مدل را بررسی کنید. وجود یک سوارخ در ناحیه نزدیک به صفحه ساخت و به حالتی که با تمام ناحیه داخلی مدل در ارتباط باشد ضروری است. لازم به ذکر است سوراخ به منظور جلوگیری از گیز افتادن رزین درون بخش های مدل در هنگام چاپ ایجاد می شود، لذا اگر قطعه ای در حال چاپ باشد و بخش های آن قطعه در ابتدا جدا از هم در حال تشکیل باشند و در انتها به یکدیگر متصل شوند، برای هر بخش باید سوراخ جدا گانه نزدیک به صفحه ساخت ایجاد کنید نه صرفا یک سوراخ روی یکی از آنها.

گاها مدل ها بصورت چند تکه و روی هم سوار شده خروجی گرفته شده اند و ممکن است شما به این مورد توجه نکرده باشید و پس از تو خالی کردن مدل هر تکه جداگانه تو خالی شده اند و بخش های داخلی مدل از هم جدا هستند. به همین دلیل سوارخ ایجاد شده روی مدل به همه بخش های مدل راه نداشته و این امر باعث شده است تا بخشی که سوراخ نداشته است در اثر اختلاف فشار و گیر افتادن رزین در آن حین چاپ دچار شکست شده و چاپ مدل ناقص انجام شود.

3- مدل ها اطراف بصورت ناقص و مدل های وسط سالم چاپ شدند

این مشکل عموما به دلیل زیاد بودن سرعت بلند شدن صفحه ساخت رخ می دهد. در فرآیند چاپ بعد از خشک شدن هر لایه، صفحه ساخت با حرکت رو به بالا باعث جدا شدن آن لایه از فپ می شود و فضای کافی برای ایجاد لایه بعد را فراهم می کند. نکته قابل ذکر در این فرآیند این است که در لحظه جدا شدن لایه چاپ شده از فپ، ابتدا مدل های اطراف از فپ جدا شده و سپس مدل وسط از فپ جدا می شود و به همین دلیل نیروی بیشتری به مدل های اطراف وارد می شود و بیشتر در معرض آسیب دیدن هستند. برای کاهش این نیرو باید پارامتر Lifting Speed را در نرم افزار اسلایسر کاهش دهید. این مقدار برای دستگاه های بزرگتر به مراتب باید کمتر باشد. به عنوان مثال این مقدار برای دستگاه های با سایز LCD حدود 6 اینچ می تواند 120 میلیمتر بر دقیقه و برای دستگاه های سایز 13 اینچ و بالاتر بهتر است 60 میلیمتر بر دقیقه تنظیم شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

سبد خرید