راهنما بدست آوردن بهترین زمان اکسپوژر

برای بدست آورن بهترین تنظیمات چاپ بهتر است از تنظیم درست زمان اکسپوژر مطمئن باشیم. بسیاری از مشکلات رایج پرینت سه بعدی کاربران مربوط به انتخاب نادرست اکسپوژر تایم است. اما اکسپوژر تایم چه پارامتری است؟ در ادامه با ما همراه باشید تا با این پارامتر و نحوه یافتن مقدار بهینه آن آشنا شوید.

Exposure Time یا همان زمان نور دهی

اکسپوژر تایم، مدت زمانی است که نور UV به رزین می تابد تا یک لایه را خشک کند. زمان اکسپوژر نامناسب باعث کیور یا خشک شدن نا کامل مدل می شود و در نتیجه آن جزئیات ریز مدل ایجاد نمی شود و لایه های چاپ ممکن است مشخص تر شوند.

از طرفی زمان اکسپوژر بیش از حد باعث می شود که نور UV در مرز تصویر هر لایه منتشر شود و رزین بیشتری خشک شود و مدل بزرگتر از چیزی که باید چاپ شود و دقت ابعادی آن کاهش یابد. بنابراین، برای تعیین بهترین زمان اکسپوژر رزین، لازم است از فایل های تست مناسب، برای تعیین بهترین زمان اکسپوژر استفاده شود.

نکات مهم در باره فایل R_E_R_F

نام فایل تست زمان پخت هر لایه  برای پرینتر های برند انیکیوبیک R_E_R_F است. این عبارت مخففResin Exposure Range Finder می باشد. از این فایل برای تشخیص بهترین زمان نوردهی هر لایه برای رزین های مختلف استفاده می شود. پرینتر های Anycubic از نام این فایل تشخیص می دهند که باید این تست را انجام دهند.

بنابراین نام این فایل را تغییر ندهید

فایل R_E_R_F برای مدل های مختلف پرینتر ها متفاوت است و نباید از فایل یک مدل دستگاه برای مدل های دیگر استفاده کرد.( گرچه به دلیل تفاوت در پسوند فایل ها، فایل R_E_R_F هر پرینتر برای سایر پرینتر ها غیر قابل رویت است و در هر صورت شما نمی توانید آنرا در منو صفحه نمایش لمسی دستگاه ببینید، به جز مدل های خاصی که پسوند یکسان دارند مانند دستگاه M3 Plus و Mono X 6K )

به همان دلیل قبلی نام فایل های اسلایس شده دیگر را نیز R_E_R_F قرار ندهید زیرا عملکرد تست آغاز می شود و مدل شما به درستی چاپ نخواهد شد.

زمان نور دهی و افزایش زمان، وابسته به نوع دستگاه متفاوت است. برای داشتن پارامتر های مشخص وابسته به رزین و دستگاه به برگه ” تنظیمات دستگاه بر اساس رزین ” مراجعه کنید

زمان نور دهی هر لایه برای مدل شماره 1 با استفاده از نرم افزار Photon workshop و یا خوده پرینتر قابل تغییر است.

سازوکار استفاده از فایل R_R_E_R_F

در این تست 8 قطعه با نام گذاری از 1 تا 8 وجود دارد. شماره روی مدل نشان دهنده بخش های این تست است به طوری که قطعه با شماره 1 دارای زمان نوردهی برابر با Normal Exposure Time است که در تنظیمات فایل اسلایس شده قابل رویت می باشد. زمان نور دهی سایر مدل ها به صورت اتوماتیک به میزان ثابتی نسبت به مدل قبلی افزایش می یابد و این مقدار از پیش تنظیم شده است و کاربر نمی تواند آنرا تعیین کند. این مقدار افزایش زمان نور دهی وابسته به مدل پرینتر متغیر است که مقدار آن برای دستگاه های مختلف در فایل User Manual آن نوشته شده است.

برای مثال، وقتی Normal Exposure Time روی عدد 1.5 ثانیه تنظیم شده باشد و مقدار افزایش تایم نور دهی 0.25 ثانیه باشد، زمان اکسپوژر لایه ها برای مدل ها از شماره 1 تا 8 مطابق جدول زیر به صورت اتوماتیک تنظیم خواهد شد.

مراحل انجام تست

مرحله 1 :

درصورتی که فایل تست مناسب دستگاه خود را ندارید آنرا از تیم پشتیبانی دریافت نمایید و آنرا دانلود کنید.

مرحله 2 :

فایل R_E_R_F را در فلش دستگاه ذخیره کنید.

مرحله 3 :

فلش را به پرینتر متصل کنید، فایل را انتخاب کرده و پرینت را بزنید. درصورت نیاز Normal Exposure Time را به عدد پیشنهادی فروشنده آن رزین یا سازنده آن تغییر دهید، به عنوان مثال اگر مقدار Exposure Time پیشنهادی برای رزینی که قصد تست آنرا دارید 2 ثانیه است، حین پرینت وارد تنظیمات شوید و مقدار Normal Exposure Time را روی عدد 1 تنظیم کنید تا ( با فرض اینکه زمان افزایش نور دهی برای پرینتر شما .25 ثانیه است ) مدل ها در بازه زمانی 1 ثانیه تا 2.75 ثانیه چاپ شوند و شما بتوانید بهترین زمان اکسپوژر را پیدا کنید

مرحله 4 :

بعد از اتمام پرینت مدل ها را به خوبی با الکل ایزوپروپیل 99 درصد یا اکل اتانول 96 درصد به بالا بشورید و سپس مدل بر اساس شماره بندی مدل ها زمان اکسپوژر هر قطعه را مشخص کنید.

مرحله 5 :

کیفیت مدل های چاپ شده را به دقت بررسی کنید، به عنوان کدام قسمت ها به درستی چاپ شده اند یا جزئیات کدام بخش ها خیلی واضح است. بر این اساس بهترین زمان اسکپوژر را بر اساس شماره قطعه پیدا کنید.

برای راهنمایی بهتر برای انتخاب مدل مناسب به توضیحات زیر توجه فرمایید :

اگر مدل های دارای انحنا دار و قوص دار و دارای صافی سطح بالا چاپ می کنید، پس به سطح کروی و مورب چاپ شده روی مدل ها توجه کنید زیرا تنظیمات چاپ مربوط به آن مدل می تواند نتیجه خوبی روی مدل های شما ایجاد کند.
اگر مدل های دارای سوراخ ها و پین های ریز چاپ می کنید، پس به سوراخ ها و شیار ها و استوانه هایی که روی مدل تست چاپ شده است توجه کنید. در این موقع باید مدلی را انتخاب کنید که این جزئیات روی آن بهتر چاپ شده است.

یا اگر مدل های معمول را چاپ می کنید نه مدل های خیلی خاص و با کاربرد خاص، مدل تستی را انتخاب کنید که به طور متوسط همه قسمت های آن از دید شما خوب و قابل قبول است.

به عنوان مثال دو مدل A و B را مقایسه می کنیم :

مدل A : سوارخ ها روی این مدل به خوبی تشکیل شده اند اما برخی از استوانه ها چاپ نشدند. ( نشان می دهد که Exposure Time این مدل روی مرز بین دقیق خوب و خرابی چاپ است که یعنی پرینت با آن همراه با ریسک است )

اگر با این زمان اکسپوژر مدل های خود را چاپ کنید جزئیات بیشتری از مدل چاپ خواهد شد اما احتمال خرابی چاپ بالا می رود.

مدل B : دارای سوراخ ها کمتر اما استوانه های بیشتری است. ( زمان اکسپوژر زیاد، باعث گسترش خشک شدن رزین در محدوده ای که نور UV به آن خورده است می شود و جزئیات را محو می کند )

اگر با تنظیمات مدل B مدل های خود را چاپ کنید، احتمال موفقیت چاپ شما بالاست اما بعض از جزئیات مدل ممکن است محو شود.

شما می تواند متناسب با مدل های خود، پارامتر های چاپ را تنظیم کنید اما اگر هیچ یک از مدل های چاپ شده مورد پسند شما نبود شما می توانید بازه نور دهی دیگری را به عنوان تست دوم امتحان کنید. به عنوان مثال یکبار بازه 1 ثانیه تا 2.75 ثانیه را تست می کنید و در تست دیگر بازه 3 تا 4.75 ثانیه تا به تنظیمات دلخواه خود برسید.

سایر راهکار ها

سایر موارد

دیدگاه‌ خود را بنویسید

آنچه در این مقاله می خوانید

سبد خرید