پرینت سه بعدی رزینی - راهنمای نهایی
چه برای کاربران مبتدی چه حرفه ای، یک تکنولوژی چاپ سه بعدی رزینی مناسب شما وجود دارد. در این مقاله شما را با همه آن چیزهایی که باید در مورد چاپ سه بعدی رزینی بدانید آشنا خواهیم کرد.
ساخت یک شی سه بعدی از رزین مایع و با استفاده از نور UV همیشه جذاب به نظر می رسد. چاپ سه بعدی رزینی تکنولوژی ای است که روش استفاده از آن چه برای ساخت مدل های ساده و کاربری های عمومی و چه برای تولید کنندگان صنعتی یکسان است. چاپگرهای رزینی و رزین مورد استفاده آنها در طیف گسترده ای وجود دارد و هر کدام برای کاربرد های خاص خود طراحی شده اند.
ما در سایت آسونش کن ، مقالات زیادی در مورد چاپ سه بعدی رزینی داریم و هر هفته تعداد آنها بیشتر می شود. خودمان از انواع مختلف چاپگرهای سه بعدی استفاده کرده ایم؛ چاپگرها را ارزیابی کردیم، در مورد مواد اولیه مورد استفاده در چاپگرها تحقیق می کنیم و با انواع این پرینتر ها و رزین ها که در کسب و کار های مختلفی استفاده می شوند آشنا هستیم. در این مقاله، تصمیم داریم یه توضیح کامل و جامع در مورد همه این موارد ارائه دهیم.
چاپ سه بعدی رزینی چیست ؟
چاپ سه بعدی رزینی یک اصطلاح کلی برای چندین نوع چاپ سه بعدی است که از رزین مایع حساس به نور فرابنفش به عنوان ماده اولیه چاپ قطعات استفاده می کند. پرینتر های رزینی از دید تکنولوژی در سه نوع اصلی زیر دسته بندی می شوند :
- پرینترهای SLA ( استریولیتوگرافی)
- پرینترهای DLP (پردازش نور دیجیتال)
- پرینترهای LCD (صفحه نمایش کریستال مایع) که به نام MSLA (ماسک استریولیتوگرافی) نیز شناخته میشوند.
برای استفاده از چاپگر سه بعدی رزینی نیازی به درک کامل تکنولوژی مورد استفاده در آن ها ندارید ، اما اگر کمی در مورد نحوه کار آنها بدانید ، به شما کمک می کند دستگاه مناسب خود را انتخاب کنید.
Stereolithography (SLA)
اول از همه ، رزین یک فوتوپلیمر است. به این معنی که به نور واکنش نشان می دهد یا در تماس با نور سفت می شود. یک چاپگر SLA از اسکنر های گالوونومتر برای کنترل پرتو لیزر به سوی مخزن رزین پرینتر استفاده می کند و به طور نقطه به نقطه رزین مایع را به جامد تبدیل می کند و به این شکل لایه ها ساخته می شود. سپس صفحه ساخت به اندازه ضخامت یک لایه به سمت بالا حرکت می کند و لایه بعدی بر روی لایه قبلی جامد و ساخته می شود و لایه به لایه شی را ایجاد می کند. به دلیل لیزر و قطعات متحرک ، چاپگرهای SLA معمولا در لیست پرینترهای رزینی مقرون به صرفه نیستند بلکه در لیست بهترین پرینترهای رزینی حرفه ای قرار میگیرند و قیمت آنها به تاریخ امروز که اواخر سال 1402 هست از چیزی حدود 250 میلیون تومان ( 3500 دلار) شروع می شوند. چاپگرهای SLA بسیار دقیق اما کندتر از سایر فن آوری های چاپ رزینی هستند. عملا درصد کمی از کاربران از آنها استفاده می کنند و اکثرا برای کار های خاص و با اهداف تحقیقاتی یا تکنولوژی های برتر از آنها استفاده می شود.
Digital Light Processing (DLP)
روش بعدی چاپ سه بعدی، استفاده از چاپگرهای DLP است که از یک ویدئو پروژکتور با منبع نور UV برای ایجاد تصویر لایه استفاده می کنند. با انداختن تصویر لایه روی رزین، آن لایه به یکباره در عرض چند ثانیه سخت و سفت می شود. این روش چاپ سریع تر از SLA است ، اما ممکن است باعث از دست رفتن بخش زیادی از جزئیات شی سه بعدی نهایی شود. زیرا از آنجا که پروژکتور یک صفحه نمایش دیجیتال است ، تصویر هر لایه از پیکسل های مربع شکل تشکیل شده است، که در نتیجه یک لایه از بلوک های مستطیل کوچک به نام voxels تشکیل میشود. ( اگر فرض کنید مدل چاپ شده یک خانه آجری باشد، به آجر های آن خانه وکسل گفته می شود ).
Liquid Crystal Display (LCD)
روش سوم چاپ سه بعدی ، استفاده از چاپگرهای LCD ( همان پرینتر های رزینی متداول در بازار ایران ) است که از یک صفحه نمایش کریستال مایع (LCD) استفاده می کنند. . این پرینترها مشابه پرینتر های DLP می توانند تصویر مربوط به هر لایه را به یکباره روی رزین مایع بتابانند. تفاوت پرینتر های رزینی LCD با DLP در نحوه ایجاد تصویر است. در پرینتر های رزینی دو قطعه منبع نور UV و یک LCD به کمک هم این تصویر را می سازند بطوری که نور از پایین به سمت LCD می تابد و LCD فقط اجازه عبور نور از بخش هایی از خود را می دهد که از آن سمت LCD تصویر لایه دیده شود.
مانند چاپگرهایDLP ، تصویر ساخته شده با پرینتر های رزینی LCD نیز به صورت دیجیتالی بوده و از پیکسل های مربعی تشکیل شده است. کیفیت چاپ چاپگر های رزینی LCD به تراکم پیکسلی LCD و اندازه LCD آن بستگی دارد. هرچه رزولوشن چاپگر بالاتر ( 6K,8K,…) و ابعاد LCD کوچکتر باشد تراکم پیکسلی و در نتیجه کیفیت چاپ بهتر است. یعنی اگر دو پرینتر رزینی با رزولوشن 8K وجود داشته باشد که یکی از آنها ابعاد LCD کوچک تری داشته باشد، کیفیت آن بالاتر است و 8K بودن هر دو به معنی یکسان بودن کیفیت آنها نیست!
همانطور که تاکنون اشاره کرده ایم ، تفاوت اساسی بین این سه نوع اصلی از تکنولوژی چاپ سه بعدی رزینی مربوط به منبع نور مورد استفاده و روش تاباندن نور به رزین برای پخت و سفت کردن رزین است. برخی دیگر از انوع پرینتر های رزینی حرفه ای نیز وجود دارد که به نوعی زیر مجموعه سه دسته اصلی بالا می شوند که در این مقاله به آنها نپرداختیم و هدف معرفی تکنولوژی های پرکاربرد و مهم تر از آن در دسترس در بازار ایران است.
چاپ سه بعدی رزینی به مواد پلاستیکی محدود نمی شود و می تواند برای ایجاد قطعات سرامیکی و فلزی نیز استفاده شود!
مهم ترین مزایای چاپ سه بعدی رزینی
به طور کلی، تکنولوژی چاپ سه بعدی رزینی نسبت به سایر تکنولوژی های چاپ سه بعدی برتری داشته، زیرا قطعات چاپ شده دقیق با کیفیت سطح عالی ارائه میدهد.
تکنولوژی چاپ سه بعدی رزینی را با تکنولوژی چاپ سه بعدی FDM مقایسه کنید که از رشته های پلاستیکی (فیلامنت) به عنوان مواد اولیه استفاده می کند. در تکنولوژی چاپ سه بعدی رزینی خطوط بین لایه ها قابل توجه نبوده و سطح شی سه بعدی دارای جزئیات پیچیده ای خواهد بود. سوالی که مطرح میشود این است که آیا چاپگرهای رزینی همیشه در حفظ جزئیات قطعات بهتر از چاپگرهای FDM است؟ خیر ؛ زیرا جزئیات سطح به چاپگر بستگی دارد، اما معمولا هنگام مقایسه پرینترهای FDM با پرینترهای رزینی در بازه قیمتی یکسان، چاپگرهای رزینی به دلیل وضوح بالاتر برنده خواهند شد. در ادامه درباره دقت و وضوح چاپ توضیحات بیشتری را ارائه خواهیم داد.
اگر شما با هدف سرگرمی و یا با هدف چاپ مدل هایی مانند بیس های مورد استفاده در قالبگیری سیلیکون ( مانند بیس های شمع، گلدان، جای عود و … )، ساخت فیگور و اکشن فیگور، مدل های مینیاتوری و این دست از مدل ها از چاپگر سه بعدی رزینی استفاده میکنید، پرینتر های نوع LCD از برند های Anycubic،Elegoo ، Creality، Phrozenبسیار مناسب شماست. انواع مدل های پرینتر های رزینی از این برند ها در بازار ایران یافت می شود و می توانید با قیمت حدودی 30 الی 150 میلیون تومان وابسته به دقت و ابعاد و البته برندی که انتخاب می کنید، پرینتر مناسب خود را خریداری کنید. در این بازه قیمتی هیچ چاپگر FDM ای نزدیک به این قیمت هم نمی تواند این سطح از جزئیات را به شما ارائه دهد.
اگر شما یک دندانپزشک هستید که می خواهید مدل های دندانپزشکی خاصی را برای بیمار خود چاپ کنید، به خاطر حساسیت مدل های شما به جزئیات سطح دقیق و سازگاری با مواد زیست سازگار به یک چاپگر رزینی بهتر و دقیق تری نیاز دارید. ما به شما پرینتر های رزینی از برند های Asiga یا Uniz را پیشنهاد می کنیم. اما در بازار ایران از پرینتر های برند های Anycubic و Phrozen به تعداد زیادی برای مصارف دندانپزشکی استفاده می شود و برای بسیاری از مدل ها کیفیت مناسب را دارد پس می تواند گزینه مقرون بصرفه تری باشد.
سال هاست که از پرینترهای سه بعدی رزینی در تولید طلا و جواهر استفاده می شود و هر روزه تعداد کارگاه های ایرانی که کارگاهشان را به پرینتر سه بعدی رزینی تجهیز می کنند افزوده می شود. دلیل این گرایش توانایی ساخت طلا با جزئیات بالا، دقت بیشتر، زحمت کمتر، مدل های بزرگتر با وزن کمتر و در نتیجه محصول خوش قیمت تر و متناسب با توان خرید مردم ایران است.
اگر شما به دنبال یک پرینتر صنعتی برای ساخت قطعات بزرگ با سرعت بالا هستید، باید به سراغ پرینتر های SLA بروید. پرینتر های SLA با تابش همزمان دو لیزر می تواند سرعت چاپ بالایی را به شما بدهد. از آنجایی که ساختار این پرینتر ها با پرینتر های رزینی LCD و اکثر مدل های DLP متفاوت است و لیزر از بالا به رزین تابانده می شود، هیچ گونه ضربه و تنشی به قطعه در حین چاپ وارد نمی شود و با این دستگاه می توان قطعات بزرگ و سنگینی مانند قطعات نهایی خودرو را با ابعاد واقعی آن ساخت. پرینتر های SLA با این ابعاد عموما در رنج قیمتی حدود 400 هزار دلار می باشند.
به طور کلی، ویژگی های مهم چاپ سه بعدی رزینی را می توان به این شکل نام برد :
- جزئیات دقیق سطح قطعه
- صافی سطوح قطعه
- تنوع مواد اولیه
- چاپ سریع تر
- توان عملیاتی بالا
- ساخت سازه های مشبک
اما اینکه چه پرینتر سه بعدی رزینی برای شما بهترین گزینه است بدون اینکه ابتدا نیازهای فردی و شرایط خود را در نظر بگیرید غیر ممکن است. هنگام انتخاب چاپگر رزینی ، موارد زیر را باید در نظر بگیرید:
- هزینه اولیه چاپگر سه بعدی و مواد اولیه آن
- خواص مکانیکی که قطعات نهایی شما نیاز دارند
- میزان جزئیات قطعات
- اندازه و حجم قطعات چاپ شده
- سرعت چاپ
- تنوع در انتخاب مواد اولیه (از جمله مواد زیست سازگار)
- نوع کسب و کار (دندانپزشکی ، جواهرات و فیگور و …)
چگونه یک انتخاب درست داشته باشیم؟
هنگام ارزیابی چاپگرهای سه بعدی رزینی برای خرید ، شما اصطلاحات صنعتی خاصی را خواهید شنید، که ما در ادامه برخی از آن ها را توضیح خواهیم داد. اگر با خواندن مشخصات فنی چاپگرها سردرگم می شوید و به درستی منظور از اصطلاحات فنی بکار رفته در آن را متوجه نمی شوید، با مثالی این مسئله را برای شما حل خواهیم کرد. به عنوان مثال، بهترین تراکم پیکسلی در راستای محورهای مختصاتی XY برای چاپگرهای رزینی به طور کلی حدود 25 تا 50 میکرون (μm) است. برای درک بهتر این ابعاد، ضخامت موی انسان 50 میکرون است.
برخی از تولید کنندگان چاپگرهای سه بعدی فقط در مورد وضوح دستگاه صحبت می کنند به این معنی که دستگاه می تواند قطعات با چه ارتفاع لایه هایی را بسازد، در حالی که برخی دیگر هم وضوح و هم دقت دستگاه را اعلام می کنند.
وضوح به ضخامت احتمالی لایه اشاره دارد. به عنوان مثال اگر وضوح دستگاه در راستای ارتفاع 50 μm یا 100 μm باشد، خطوط لایه ها قابل مشاهده خواهد بود. ارتفاع لایه های کمتر، مانند 25 μm (یک چهارم ضخامت موی انسان) به سختی حتی از نزدیک قابل مشاهده است. به یاد داشته باشید که می توانید سطح قطعات چاپ شده را با سنباده زدن یا سایر تکنیک ها نیز کاملا صاف کنید.
اما دقت به مقدار خطای ابعادی در قطعه پس از چاپ اشاره دارد. به عنوان مثال ، دقت 20 μm+/- به این معنی است که وضوح چاپ شما می تواند 20 μm بیشتر و یا کمتر از آنچه اطلاعات فنی دستگاه به عنوان وضوح نهایی خود اعلام کرده است و یا شما برای فرآیند چاپ خود در نظر گرفته اید باشد.
در بسیاری از صنایع ، دقت بسیار مهم است. برای اکثر کاربردهای دندانپزشکی، متخصصان معمولا به دنبال دقت 50 میکرون برای قطعات چاپ شده هستند. برای جواهرات پر جزئیات ، برخی از متخصصان به دقت 25 میکرون نیاز دارند و برای برخی از کاربردهای پزشکی و الکترونیک ، شرکت ها به دقت چاپ 5 میکرون و یا حتی کوچکتر نیاز دارند که تعداد انگشت شماری از چاپگرهای سه بعدی رزینی با همچین دقت بالایی وجود دارند.
قانون کلی این است که هرچه ضخامت لایه ها بزرگتر باشد، چاپ قطعات شما بیشتر طول می کشد. اما اینجاست که چاپگر های سه بعدی رزینی حرفه ای در کنار چاپ قطعات با وضوح بالا، سرعت چاپ سریعی نیز ارائه میکنند.
چاپ سه بعدی رزینی چقدر سریع است ؟
لیست طولانی از سازندگان چاپگر های سه بعدی رزینی وجود دارد که ادعا می کنند سریع ترین دستگاه را دارند ، اما مقایسه ها اغلب به دلیل متغیرهای تاثیرگذار زیاد غیرممکن و سخت است.
سرعت چاپ در چاپگرهای رزینی بستگی به ارتفاع لایه های چاپ انتخاب شده ، رزین مورد استفاده، حجم قطعه و نوع و کیفیت منبع نور دارد. به همین دلیل است که چاپگرهای رزینی ارزان و خیلی گران وجود دارد. با این حال ، برخی از تکنولوژی ها سریعتر از بقیه هستند. مثلا همانطور که پیش تر اشاره شد تکنولوژی SLA به طور کلی سرعت کمتری نسبت به تکنولوژی DLP دارد.
جدا از خود پرینتر ها تجهیزات دیگری نیز در کنار این پرینتر ها لازم است. قطعات چاپ شده سه بعدی رزینی آماده استفاده مستقیم پس از اتمام فرآیند چاپ نیستند و نیاز به انجام کارهایی بعد از چاپ دارند. بعد از چاپ باید قطعات را با حلال مناسب آن رزین بشورید. قطعات تا 24 ساعت بعد از چاپ نیز همچنان به سخت تر شدن ادامه می دهند. می توانید با قرار دادن آنها در معرض نور خورشید یا محفظه های نور UV این روند را تسریع کنید.
بسیاری از تولید کنندگان چاپگرهای سه بعدی رزینی ابزار مورد نیاز برای پخت و شست و شو قطعات را نیز ارائه می دهند. برای تسریع و تسهیل روند چاپ و post-processing یا همان پردازش قطعات، پیشنهاد می کنیم دستگاه شست و شو و پرینتر سه بعدی رزینی و حتی رزین خود را از یک برند تهیه کنید.
در آسونش کن، ما بازار پرینتر های سه بعدی رزینی در ایران را با دید کاملا تخصصی و از نزدیک دنبال می کنیم و راهنما های به روز شده را به طور منظم برای شما آماده می کنیم تا به شما کمک کند بهترین پرینتر را با توجه به نیاز خود پیدا کنید.
رزین دقیقا چیست؟
شما به طور کلی می توانید رزین را به عنوان پلاستیک مایع در نظر بگیرید و انواع بی شماری از رزین نیز وجود دارد. قطعات چاپ شده سه بعدی رزینی شما بسته به نوع رزینی که استفاده می کنید می توانند سفت یا قابل خم شدن، لاستیکی یا چکش خوار، مقاوم در برابر شعله آتش یا مقاوم از نظر صنعتی باشند.
یک جنبه منحصر به فرد از رزین این است که مانند رشته های پلاستیکی (فیلامنت) و یا پودرهای فلزی برای چاپ سه بعدی استاندارد سازی نشده اند. به عنوان مثال، PLA یک نوع خاص از پلاستیک است. بنابراین تمام فیلامنت های PLA، به عنوان مواد پایه ای خود، همان فرمول شیمیایی پلی لاکتیک اسید (PLA) را دارند که آن را از نوع دیگری از پلاستیک مانند ABS (آکریلونیتریل بوتادین استایرن) متمایز می کند. به همین ترتیب ، فلزات نیز برای چاپ سه بعدی از تعاریف استاندارد فولاد ضد زنگ ، مس و آلومینیوم پیروی می کنند.
شما یک نام شیمیایی استاندارد برای رزین چاپ سه بعدی پیدا نخواهید کرد. تولیدکنندگان اجزای دقیق تشکیل دهنده رزین های خود را به عنوان یک راز دانسته و از آن به شدت محافظت می کنند و نام هایی مانند رزین “قوی” یا “انعطاف پذیر” یا “سخت” یا “قابل شستشو در آب” برای آنها انتخاب می کنند، که مقایسه برندهای مختلف رزین را را دشوارتر می کند. اما خوشبختانه، اکثر رزین ها دارای برگه های اطلاعات فنی هستند که حداقل می توان ویژگی های اصلی آنها را با هم مقایسه کرد.
البته ، ما در آسونش کن در حال بررسی برندهای اصلی (و فرعی) موجود در ایران هستیم و به زودی لیست بی طرفانه از توصیه های خود را تحت عنوان بهترین رزین ها برای چاپگرهای سه بعدی رزینی متداول در ایران بر حسب کسب و کار های مختلف بر روی سایت قرار خواهیم داد.
آیا رزین مضر و سمی است؟
رزین یک ماده شیمیایی است که یک ماده سمی، سرطان زا ، تحریک کننده پوست و سیستم تنفسی و مضر برای محیط زیست است. شما همیشه باید هنگام دست زدن و تمیز کردن قطعات چاپ شده با رزین از دستکش استفاده کنید و در یک محیط با تهویه مناسب فرآیند چاپ را آغاز کنید تا تجمع بخارات رزین را کاهش دهید. همچنین رزین هایی که با حلال از روی قطعات چاپ شده شسته می شوند نیز بهتر است در معرض نور خورشید یا نور UV قرار گیرند تا خشک شوند و بعد در جای مناسب و بدور از گیاهان و یا منابع آب زیر زمینی دفع شوند.
برای توضیحات بیشتر در این مورد می توانید به مقاله “آیا رزین سمی است؟” مراجعه کنید
هزینه تهیه رزین چقدر است؟
به طورکلی ، هزینه تهیه رزین به نوع رزین بستگی دارد ، اما یک بطری 1 کیلوگرمی رزین چاپ سه بعدی استاندارد با کیفیت مناسب در ایران ممکن است از حدود 2 میلیون تومان شروع شود. رزین های استاندارد را به عنوان نقطه شروع در دنیای رزین ها در نظر بگیرید. رزین های استاندارد برای استفاده خاص طراحی نشده اند، اما با آنها تجربه چاپ سه بعدی رزینی عالی خواهید داشت. رزین های استاندارد بیشتر برای مدل های بصری استفاده می شوند و عموما به نسبت قطعات پلاستیکی بسیار ترد و شکننده هستند و مناسب کاربردهای خاص نمی باشند.
رزین های سرامیک ، فلز و تخصصی
ما معمولا رزین ها را به عنوان نوعی پلاستیک تعریف می کنیم، اما می توان این پلاستیک را با مقادیر زیادی از سرامیک یا ذرات فلزی پر و مخلوط کردُ تا قطعات سرامیکی یا فلزی تولید شوند!
1- رزین های سرامیکی
از ترکییب رزین های فوتوپلیمری با ذرات سرامیکی نوعی از رزین های صنعتی به نام “رزین های سرامیکی مهندسی” به وجود می آیند. تفاوت این نوع رزین های مهندسی در نسبت سرامیک به رزین مورد استفاده است.
پیشرفته ترین تکنولوژی حال حاضر ساخت افزایشی در حوزه چاپ سرامیک ، قادر به تولید متراکم ترین قطعات سه بعدی است که از فتوپلمیره شدن رزین با استفاده از چاپگرهای DLP یا SLA بهره میگیرد. مواد سرامیکی دارای خواص منحصر به فردی هستند که در تولیدات نیازمند تکنولوژی پیشرفته از نیمه هادی ها و ایمپلنت های استخوانی گرفته تا موتورهای موشک و ابزارهای برش بسیار پرکاربرد هستند. استفاده از تکنولوژی چاپ سه بعدی شما را قادر میسازد تا قطعات سرامیکی را در شکل و ویژگی های مختلفی بسازید که با هیچ فرآیند تولید دیگری امکان پذیر نیست.
سازندگان رزین های سرامیکی در حال افزایش مشارکت خود با سازندگان چاپگر سه بعدی رزین هستند. به عنوان مثال ، روش پرچلایت (Porcelite) ، یک رزین سرامیکی قابل پخت و سفت شدن با اشعه فرابنفش است که برای چاپگرهای سه بعدی SLAیا DLP با طول موج نور UV بین 350 تا 405 نانومتر مناسب است.
2- رزین های فلزی
رزین پرشده و مخلوط شده با فلز بیشتر در صنعت چاپ سه بعدی میکرو و همچنین برای قطعات صنعتی بزرگتر از مقیاس میکرو استفاده می شود. لیتوگرافی فلزی ، که به نام تولید فلز مبتنی بر لیتوگرافی (LMM) نیز شناخته میشود، از مخلوط رزین های حساس به نور و فلز مقاوم به عنوان مواد اولیه استفاده می کند.
صرف نظر از روش ، تمام چاپ های سه بعدی سرامیکی و فلزی مهندسی پس از چاپ نیاز به عملیات حرارتی یا پخت در فر با دمای بالا دارند( به این عمل زینتر گفته می شود ). این فرآیند پلیمر را می سوزاند و فقط ذرات سرامیکی یا فلزی را باقی نگه میدارد.
3- سایر رزین های تخصصی
رزین پرشده و مخلوط شده با فلز بیشتر در صنعت چاپ سه بعدی میکرو و همچنین برای قطعات صنعتی بزرگتر از مقیاس میکرو استفاده می شود. لیتوگرافی فلزی ، که به نام تولید فلز مبتنی بر لیتوگرافی (LMM) نیز شناخته میشود، از مخلوط رزین های حساس به نور و فلز مقاوم به عنوان مواد اولیه استفاده می کند.
صرف نظر از روش ، تمام چاپ های سه بعدی سرامیکی و فلزی مهندسی پس از چاپ نیاز به عملیات حرارتی یا پخت در فر با دمای بالا دارند( به این عمل زینتر گفته می شود ). این فرآیند پلیمر را می سوزاند و فقط ذرات سرامیکی یا فلزی را باقی نگه میدارد.
نرم افزار پرینتر های سه بعدی رزینی
تمام چاپگرهای سه بعدی نیاز به نرم افزاری دارند تا مدل سه بعدی شما را به دستورالعمل های قابل فهم برای دستگاه تبدیل کنند. این نرم افزار ها، نرم افزار اسلایسر ( اسلایس کننده – به معنی تبدیل مدل سه بعدی به تعداد زیادی لایه با ضخامت مشخص ) نامیده می شوند. اگر از پرینترهای سه بعدی FDM استفاده کرده باشید، با این مفهوم آشنا خواهید بود. اما اغلب این نرم افزار برای چاپگرهای سه بعدی رزینی کار نمی کند.
در چاپ سه بعدی رزینی ، به جای تولید فایل های G-code، نرم افزار اسلایسر، یک سری از تصاویر مربوط به هر لایه را برای سفت شدن رزین ایجاد می کند. نرم افزار اسلایسر، کنترل تمام پارامترهای اساسی چاپ و ایجاد و قرار دادن ساپورت های سازه را به عهده دارد.
در گذشته ، برای کاربران کاملا معمول بود که به نرم افزار اسلایسر پیش فرض که با دستگاه آنها همراه بود یا توسط همان تولید کننده منتشر می شد ، پایبند باشند. با این حال ، بازار با ورود نرم افزار های اسلایسر متفاوت و جدید که از چندین دستگاه رزینی پشتیبانی می کنند( مانند Chitubox و Lychee )، عملکرد بهتری را برای کاربران به ارمغان آورده است.
منبع : All3dp