مدل ها تا یک ارتفاع مشخص چاپ شدند و همه دچار برش صاف هستند

این اتفاق عموما به خاطر ضعف خود رزین رخ می دهد. هرچه خواص مکانیکی یک رزین بهتر باشد اتفاقاتی از این دست بسیار به ندرت پیش می آید. اما دانستن دلایلی که ایجاد این برش را تشدید می کند می تواند مانع از بروز آن شود

لطفا موارد زیر را بررسی نمایید:

اضافه کردن رزین حین پرینت ( چه بصورت دستی چه از طریق پمپ )

اضافه کردن رزین حین چاپ باعث ایجاد نا یکنواختی در رزین در حال چاپ می شود. همچنین ریختن رزین می تواند باعث ایجاد جریان رزین شود و این به جریان در آمدن رزین باعث شود تا همزمان با ظاهر شدن تصویر لایه و حرکت رزین، رزین به خوبی خشک نشود و این اتفاق باعث ایجاد برش در مدل ها شود.

دمای محیطی که پرینتر در آنجا قرار دارد بالاست

لازم است بدانید که در حالت عادی نیز ایجاد نور UV همراه با تولید گرماست و همچنین LCD به دلیل آنکه جلوی عبور نور UV را می گیرد کمی گرم می شود و این گرما به رزین نیز منتقل می شود. با ااین اوصاف هر چه محیطی که پرینتر در آنجا قرار دارد گرمتر باشد، دمای رزین حین چاپ نیز بیشتر از پیش افزایش می یابد. بالا رفتن دمای رزین باعث افت خواص مکانیکی رزین می شود. به بیان دیگه رزین ضعیف می شود و با کمترین نیرو و یا فشار آسیب می بیند. حین فرآیند پرینت هر لایه به کف مخزن رزین چسبیده و با حرکت صفحه ساخت به سمت بالا از فپ کنده می شود. این جدا شدن درواقع همان نیرویی است که به رزین وارد می شود و اگر دمای رزین بالا برود در اثر این نیرو ممکن است لایه ایجاد شده از فپ جدا نشده و در واقع یک لایه ساخته نشود. همین اتفاق کافیست تا لایه های بعدی نیز ساخته نشوند و شما با مدلی که با یک سطح صاف برش خورده است مواجه شوید. دما را متناسب با رزین کنترل کنید. بهترین دما برای انواع رزین ها 25 درجه سلسیوس است.

استفاده از رزین از قبل به جا مانده در مخزن بدون هم زدن

اگر رزین به مدت چندین ساعت بصورت ساکن قرار گیرد، رنگ دانه ها و سایر ترکیبات موجود در آن شروع به ته نشینی در آن ظرف می کنند. دلیل تکان دادن بطری رزین قبل از استفاده نیز همین است. حال فرض کنید که بعد از 6 ساعت پرینت شما مدل را از صفحه ساخت جدا کرده و کمی رزین به مخزن رزین دستگاه اضافه میکنید و مدل بعدی را برای چاپ می گذارید. رزینی که به مدت 6 ساعت در مخزن بوده است کمی دچار ته نشینی شده است و با رزین جدید نیز به خوبی ترکیب نشده است. در این شرایط توصیه می شود حتما بعد از اضافه کردن رزین به داخل مخزن، رزین را ترجیحا با کاردک سیلیکونی و در صورت نداشتن کاردک سیلیکونی با کاردک پلاستیکی هم بزنید به طوری که رزین از کف مخزن هم زده شود. ( درصورتی که از کاردک پلاستیکی استفاده می کنید دقت داشته باشید که حتما کاردک سالم باشد و به فپ دستگاه شما آسیب وارد نکند. سوراخ شدن فپ می تواند آثار مخربی بر روی دستگاه شما بگذارد. مثل سوختن LCD دستگاه!. به همین دلیل استفاده از کاردک سیلیکونی توصیه می شود )

استفاده از گزینه Pause حین چاپ در برخی دستگاه ها

گاها در برخی دستگاه ها استفاده از گزینه Pause سبب بروز مشکلاتی در چاپ شده است! به این دلیل پیشنهاد می شود که حتما این گزینه را در یک پرینت تستی استفاده کنید تا از عملکرد آن اطمینان حاصل کنید. این گزینه در برخی دستگاه ها باعث ایجاد خط روی مدل و در برخی دستگاه های باعث برش در آن لایه و عدم پرینت مدل از آن لایه به بعد شده است.

مشکل در پردازش برد

گاهی وقت ها به دلیل حجیم بودن فایل اسلایس شده، برد پرینتر برای ایجاد تصویر روی LCD دچار مشکل می شود و این اختلال باعث می شود تا تصویر لایه بصورت کامل ظاهر نشود و یا زمان ظاهر شدن تصویر کمتر از میزان تعیین شده شود. برای حل این مشک راهکار های زیر را بررسی کنید:

  • اگر از گزینه Anti-Alising برای مدل خود استفاده کرده اید پیشنهاد می کنیم تا این گزینه را برای این پرینت غیر فعال کنید زیرا این گزینه باعث افزایش حجم فایل اسلایس شده می شود.
  • فلش مموری یکی از مواردیست که احتمال این اختلال را بیشتر می کند. فلش وظیفه ذخیره سازی فایل ها برای پردازش برد را دارد. اگر فلش زیادی پر باشد فضای کافی برای پردازش فایل در فلش وجود ندارد و به همین دلیل برد دچار مشکل می شود. مورد بعدی فلش مموری معیوب است. عموما فلش های همراه دستگاه فلش های خیلی خوبی نیستن! بهتر است یک فلش اضافی با کیفیت برای خودتان فراهم کنید و پرینت را با فلش جدید انجام دهید.

تکرار این اتفاق با وجود رعایت نکات

اگر این اتفاق برای شما تکرار می شود با تغییر رزین خود با یک رزین با خواص مکانیکی بالاتر مشکل را حل کنید. رزین های مدلسازی و رزین های قابل شست و شو با آب عموما ترد تر از رزین های Tough و یا ABS هستند و بیشتر در معرض آسیب قرار دارند. البته برای حل مشکل هزینه رزین های دیگر می توانید از ترکیب کردن رزین های مشابه نیز استفاده کنید. به عنوان مثال رزین ABS Like و Basic از برند Anycubic قابلیت ترکیب با یکدیگر را دارند. به طور کلی و بنا بر تجربه رزین های هم خانواده با حلال یکسان ( مثلا حلال هر دو الکل و یا آب باشد ) را می توان با هم ترکیب کرد و به خواص جدید رسید.

سایر راهکار ها

سایر موارد

دیدگاه‌ خود را بنویسید

آنچه در این مقاله می خوانید

سبد خرید